Afdrukken

Wie zijn wij

Foumani Persian Gallery is actief op het gebied van exclusieve en antieke Perzische tapijten en kelims.

Op grond van een culturele traditie en vanuit een gedreven passie en gevoel voor de schoonheid van deze kunstvorm hebben de heer Ali Foumani en mevrouw Parvin Foumani zich gedurende het laatste decennium in toenemende mate toegelegd op deze vorm van antieke textielkunst.

Antieke tapijten zijn inspirerend voor veel mensen. De harmonie van het design en de zachte glans van de oude wol, welke
is geverfd op basis van natuurlijke middelen, uiten zich door middel van een verstilde schoonheid.


De gezamenlijke inspanning heeft geresulteerd in gedegen vakkennis, een internationale reputatie alsmede in een bijzondere en mooie collectie. Ali Foumani heeft naast zijn werkzaamheden binnen de gallery ook bestuursfuncties binnen de KVHOK (Koninklijke Vereniging Handelaren in Oude Kunst) & de TMV (Federatie van Taxateurs Makelaars Veilinghouders in roerende zaken).

Eveneens verzorgt Foumani Persian Gallery de leverantie van hoogwaardige handgeknoopte hedendaagse tapijten – ook wel decoratieve tapijten genoemd – en design tapijten. Deze hedendaagse tapijten zijn veelal in eigen beheer vervaardigd.
Hierbij wordt uitsluitend gebruik gemaakt van met de hand gesponnen wol en verfstoffen op natuurlijke basis.
Foumani Persian Gallery – voormalig Pars Oriëntal Carpets in Groningen - heeft gekozen voor vestiging van de Gallery in Amsterdam. De centrale ligging maakt het mogelijk om zowel de Nederlandse als de internationale cliëntèle van dienst te zijn.


Het interieur van de Gallery vertoont een grote schoonheid, waarin de antieke textielkunst goed tot zijn recht komt en nodigt bij wijze van spreken uit tot een bezoek.

Perzische oosterse tapijten antieke moderne design kelims amsterdam. experts op het gebied van kwaliteit tapijten taxatie reiniging en restauratie. Islamitische kunst aardewerk Islamic art persian ceramics