Afdrukken

Restauratie

De eerste stap bij restauratie is het reinigen van het tapijt. Juist een vakkundig gereinigd kleed laat zijn werkelijke kleuren en patronen zien.

Onze volgende stap is het vinden van het exacte type wol om het tapijt te restaureren. Een uiterst nauwgezet proces, dat precisie en aandacht nodig heeft, wat heel erg lastig kan zijn.

Het is absoluut van groot belang dat alle eigenschappen van de garens zoals hun vervaardiging, soort wol, tint, kleurschakering, diameter en de richting van het twijnen een exacte kopie zijn van de oorspronkelijke samengestelde draden.

Onze filosofie is om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk van het tapijt in de oorspronkelijke staat wordt behouden..

De ontbrekende of te beschadigde delen van het tapijt worden gereconstrueerd.
Wij hebben de nodige expertise en ervaring in huis om onze eigen wol met natuurlijke stoffen te verven en een nauwkeurige gelijkenis te realiseren.

De laatste stap bestaat uit het inzetten van ons vakmanschap en professioneel vervangen van het beschadigde deel door weven of knopen.

Bij antieke Perzische tapijten zijn de pigmenten uitsluitend verkregen uit de natuur. Zo gebruikte men voor rood meekrap en voor bruin verse walnootschors etc.Deze kennis van het gebruik van grondstoffen voor het verven van de wol draagt er toe bij dat wij als een van de weinigen in staat zijn om de meest door de tijd getekende kleden te restaureren.


Door deze expertise zijn wij in staat om handgesponnen wol in eigen beheer met natuurlijke kleurstoffen te ververven.

Al onze klanten staan bijzonder versteld als zij het resultaat zien. Het overtreft duidelijk hun verwachtingen

  

Antieke perzische oosterse tapijten schade restauratie expert kelims amsterdam